834 datasets found
Danish Keywords: time dyb
Der kom en dame til Nørlund, og hun skulde ligge i Dronningværelset, da der ikke var anden plads. Ellers lå ingen i det værelse, og hun turde ikke ligge der på anden måde, end jeg lå hos hende. I den tid var jeg husholderske der. Da klokken slog halvtolv, og vi ligger og taler og er godt tilpas, siger jeg: "De må ikke blive forskrækket", og i det samme...
da.etk.DS_05_0_01776
Vievad eller gårdhullet neden for Hagbarts høj, hvor en gård sank ned i gamle dage, er endnu så dybt, at det ikke kan bundes med et vognreb. jørcen hansen.
da.etk.DS_03_0_01195
En bestemt Time hver Nat kommer der kjørende en Vogn med et Par sorte Heste for ind på Tølløse ved Holbæk, og Ilden står dem ud af Næseborene. Lærer Pedersens Kone, Pjedsted. Tølløse S., Merløse H.
da.etk.DSnr_05_0_00149
Drømmer man, at man falder ned, lige når man er ved at falde i søvn, falder man dybere i synden. Ane N.
da.etk.JAT_03_0_01403
Der har været stor Skov her nede i Mosen lige sønden for Byen mellem Otlersbøl og Skjærbæk. Den skal have været kaldet Appenholts Skov. Man gik fra Skjærbæk over i Hvidding Herred i en dyb indhyllet Skov. Hans Jepsen Jefsen, Gjesing, Skjærbæk. Skjærbæk S., Haderslev Vester A.
da.etk.DSnr_03_0_01263
Der er et sted i Mølleåen, der kaldes Kirkedybet, det har sit navn af, at det skal være lige så dybt, som Tåning kirke er høj. A har medet der mange gange og véd, at det er knagedybt. tåninc.
da.etk.DS_03_0_01841
Hvem der putter sig langt ned under dynen i siu seng om natten, bliver gammel. K. M. Rasmussen.
da.etk.JAT_03_0_00369
Der er en time på Povls dag, det skal være ondt at være ude, da skal der altid ske en ulykke for folk, der er ude i den tid. Mikkel Sørensen.
da.etk.JAT_01_0_00573
Går regnormen dybt i jorden, far vi stræng vinter.
da.etk.JAT_01_0_00454
En Præst sad en Nat i en stærk Snestorm i sit Værelse og tænkte: »Det er da godt, jeg kan blive hjemme i et sådant Vejr.« Da syntes han, der lød ligesom et dybt Suk i Værelset, og kort efter kom en Vogn kjørende. Man vilde bede ham følge med hen til en syg i et fremmed Sogn, og nu troede han, at Sukket kom derfra. Pastor Christensen, Søby.
da.etk.DSnr_02_J_00364
Endnu et andet Sted hedder Lossehullet, hvilket er et ind i Klintens Lervæg gående langt og dybt Hul, hvor man i gamle Tider mente at se Spøgelser, samt at Klintekongen havde sit Væsen. (Præsteindber. til Hoffmann.) Achthon, Magleby.
da.etk.DSnr_02_A_00029
Der er en dal ude i Engelsholms Ladegårds skov, der kaldes Fandensdal, den er fæl dyb og skummel. Folk siger, at der er spøgeri og værken der, og de er bange for at færdes der om natten. jeppe lavrsen, staby højskole.
da.etk.DS_05_0_02067
På Djønnæs boede en sysselkonge, og der boede en i Gammelhave ved Silkeborg, og en trejde boede ude i noget, de kalder Kongehusene. Da Svenskerne var her, skod de fra noget ovre i Alling bakker, de kaldte Lei (o: Lide), over efter Djønnæs, og så skød de slottet ned. Da rømte kongen til Silkeborg. Han tabte sin hat ved Hattenæs, og han druknede vist ved...
da.etk.DS_04_0_00189
I Tise bakker skal der stå et guldskib. De kalder det Guldbjærget, der hvor det står. Masterne skal stå så højt oppe, at der kun ligger en digetørv over dem. Vi gjorde Jhove til Hammelmose, og når vi skulde derud efter fyld, blev det os sagt, at vi ikke måtte støde for hårdt eller grave for dybt for ikke at gjøre skade. jens sten, s.-saltum.
da.etk.DS_03_0_02341
Der er et stort bjærg ved Frederikshavn, de kalder Jebjærg, der grov de også efter guld. De kastede så længe, til de kom til en stor kiste. De de nu havde fået fat, siger den ene til den anden: "Hold nu godt ved?" Men så rejste den ned i højen igjen, og de beholdt blot håndfanget. I det samme hørte de en rost dybt nede i højen, der sagde: "I ljet (o:...
da.etk.DS_03_0_02251
Der går her i Gjenner sådan en dyb grue helt oppe fra mosen — a troer nok, det er Preussermosen — og ned til havet og de siger, at Kalvø er skyllet ud fra den, og har så lagt sig der, denne grue kaldes derfor også Kallesdal. ane povlsens, gjenner.
da.etk.DS_03_0_01865
Vesten for Dronninglund præstegård på enden af Lunderbjærg findes en større høj, og ved siden af den, osten for, er en omtrent 16 alen vid og 10 alen dyb tragtformet fordybning, der siges at have været Brigader Hallings iskjælder. Indgangen til den er fra nord, hvor der er en stor sænkning i voldkanten. n. pedersen, bolle.
da.etk.DS_03_0_01864
Der har stået en herregård på Alsbjærg gade, men den er sunken. Der er en dam så dyb, at man kan ride en hest ud i den og svænge den der. crecers pedersen, torslev.
da.etk.DS_03_0_01193
På Flade kirkegård er en sten med hul i, en 3, 4 tommer dyb, og der står næsten altid vand i. Det er godt for vorter, og stenen kaldes derfor almindelig æ Uetsten (Vortestenen.)
da.etk.DS_03_0_00635
Anders Bak fortalte efter sin fader, at en mand lå og faldt i søvn på en høj, og da han vågnede, lå han lige på kanten af et moseland ved et dybt vand. Kl. Gj.
da.etk.DS_01_0_01273