Stormer det under en brudefærd, vil brudefolkene komme til at støde mod hinanden hele livet igjennem. p. .T.
For henved hundrede år siden var der noget spøgeri i Herringe by, på den grønne plads ved smedien og kirken, hvor der stod to store linde. Der var flere, som så dette spøgeri, og tilsidst skulde præsten der i byen, som forstod sig på sådant noget, mødes med spøgelset og se at få det manet ned. Han traf det også godt nok og begyndte at læse over...
Lange-Maren er mit navn, fire mile gjør jeg gavn, alle, hvem jeg møder, trænger hverken til klæder eller fode. Dette vers lader man Lange-Maren, en vis kanon, som, så vidt jeg véd, endnu eller dog for få år siden fandtes i tøjhusets gård i Kjøbenhavn. sige. Det er en vistnok ualmindelig malmkanon, som, fortæller man, en gang i fortidens krige var...
I Oster-Marie ligger Maglegård med en stor skov til. Her skal have boet en mand ved navn Magle, som nok levede et meget slemt liv, I skoven findes hans grav, og det skal ikke være godt ved nattetid at færdes gjennem skoven, for man møder Magle ridende på en hvid hest. chr. j.
da.etk.DS_05_0_00230
Dem, som har mødt Varsel, bliver vilde, når dette har forladt dem. H. Bering.
I Stervbogården i Trunclerup, der nu ejes af Niels Knudsen, boede i begyndelsen af dette århundrede en mand, som hed Peder Jakobsen. Han blev gift som ung mand, imens han endnu havde en tolvårig halvsøster hjemme: Maren Jakobsdatter (fodt 31/s 1798). Denne pige blev nu pludselig overfalden af som man den gang troede et dobbelt onde, idet hun fik både...
Får man et milemod, betyder det lykke. Man møder en ridende eller kjørende, det er hestens mile, der gjør udslaget.
Møder man en jæger, der går på jagt, må man ikke ønske ham til lykke, da skyder han ikke noget den dag.
Når et ligfølge møder en gående mand, skal det næste lig fra den egn blive en mand, og omvendt. Chr. Weiss.
Når vi går et ærende, cg en krage skriger over os, får vi intet held af vort ærende. De, som tror herpå, spytter gjærne, idet kragen skriger, og siger: Nu er min gang omsonst. M. Rosenkjær. Ufred i huset.
At møde en hund, kjørende folk eller en rytter er et meget lykkeligt varsel, og dette kaldes milcmod. A. L.
Når et bryllupstog kjører til kirke, må der ikke kjores gående, forend det er højst nødvendigt. Skulde en af vognene komme til at holde, da er det dobbelt galt, hvis det er den vogn, hvorpå brudeparret sidder, ti så vil der også hist og her ske standsning i livet for dem. Kr. Frederiksen.
Blæser det ens bryllupsdag, kommer man op at skjæudes hele livet. J.A.Jensen.
da.etk.JAT_03_0_00696
Der gik en Jomfru med Hovedet under Armen oppe ved æ Kløvet-Høj ved Vejen mellem Gram og Gram By, og mange har mødt hende der. På det Sted er jo også én bleven henrettet. Gram S., Haderslev Vester A. Mads Dam, Gram.
Det første Menneske, en Kvinde møder, efter at hun har undfanget, vil Barnet komme til at ligne. H. Hansen, Ørridslev, Fyn.
Møder man Lygtemanden, skal man vende sin Frakke avet. E. T. K.
Møder man Varsel og ikke går af Vejen, skal man følge med til Kirken, og i gamle Dage, da der bares, måtte man al Tid folge med som Bærer. j. m.
Præstegårds-Nissen og Avsumgårds Nisse de mødtes på et Stykke Mark imellem begge Gårdene, der kaldes Storgård, og Præstegårds-Nissen jog den anden hjem med Plovstaven fra en Plov, som stod der. Mariane Jensdatter, Hjerm.
da.etk.DSnr_02_B_00168
Der var en Nisse i Toftlund og én i Rømmet, og de stjal fra hinanden. Så mødtes de en Gang og kom op at slås ved Højen, der lå midt i Byen, og om Morgenen lå der store Dynger af Hø og Korn på Stedet. Byen fik så Navn efter det og blev kaldt Pughøj. Lærer Kroghs Kone, Faster.
Hvis man skal ud i et ærende eller på en rejse og da først møder en kvinde, kan man være overbevist om, at man ikke får held af sit ærende eller sin rejse. Bedre er det at møde en mand. Endnu bedre en vogn, men bedst en rytter. N. P. Olsen.
da.etk.DS_07_0_00711