Organizations
Keywords

There are no Keywords that match this search

Danish Keywords
Show More Danish Keywords
Dutch Keywords

There are no Dutch Keywords that match this search

German Keywords

There are no German Keywords that match this search

Icelandic Keywords

There are no Icelandic Keywords that match this search

Place Mentioned

There are no Place Mentioned that match this search

Place of Narration
Narrator Gender

There are no Narrator Gender that match this search

close
7 datasets found
Place of Narration: Onsbjærg
I Skarreso kirkebog står: Festum visitationes Maria havde Søren Sørensen og Maren Jensdatter, som begge vogter svinene i Marie Malene, et uægte barn til dåben, som blev kaldet Maren, og baret af kohyrden Jens Skovfoged* hustru samme steds. Da der i det øvrige vare ingen faddere uden menigheden selv, som var til stede. Pastor Menlengracht, Onsbjærg.
da.etk.JAT_01_0_00068
På Stavns Mark ved Vejen til Nordby ligger to små Stenhøje, den ene dog lidt mindre end den anden, og i en Afstand fra hinanden af henved 100 Alen. Her fortælles at ligge en Kjæmpe begravet med Hovedet i den større og Benene i den mindre Høj. Han vilde vade fra Jylland til Samsø, men druknede, uagtet han var så stor, og drev i Land der. Pastor...
Nordvest for Nordby kirke i bakkerne er der store forskandsninger fra Engelskmændenes tid, og der er nogle vældige dito yderst ude på revet. Man kan se, hvor deres landgangssted har været. Pastor Meulengiacht, Onsbjærg.
da.etk.DS_04_0_00227
Lige vest for Røverbakkerne i Onsbjærg sogn er to lange parallelløbende diger nede ved stranden, og de var fyldte af sten, som nu til dels er slåede i stykker og bortførte. Det må have været forskandsninger, da disse volde er alt for store til at være kvægfolde. Pastor Meulengracht, Onsbjærg.
Vest for Bisgård ligger Råbehøj (Rååvhøw). Der fortælles, at da Orvarod og Hjalmar stredes med Angantyr og hans brødre, kaldte de bymændene i Onsbjærg til bjælp imod roverne, og dette skete fra denne boj, derfra kunde deres råb børes ind til byen. Så korn bymændene dem til hjælp med deres møgkroge af træ. To bymænd slog sig sammen og sloges med hver af...
da.etk.DS_04_0_00096
Bisgård var før præstegård, og den sidste præst der var Kragh, den næstsidste var Svane. Fru Moth, der mageskiftede Bisgård med to øde gårde i Besser, og fik den efter Griffenfeld, har sikkert hjulpet Kragh til at blive biskop i Trondhjem, for at han skulde blive Griffenfelds plageånd, da han sad som fange på Munkholm. pastor meulencracht, onsbjærc.
da.etk.DS_03_0_01603
Onsbjærg kirkes våbenhus blev i den engelske krig brugt til krudtkammer, og man gik da ind i kirken gjennem tårnet. Den mand, der vogtede krudtet, boede i et lille hus neden for kirken. pastor meulencracht, onsbjærc.
10