Organizations
Keywords

There are no Keywords that match this search

Danish Keywords
Show More Danish Keywords
Dutch Keywords

There are no Dutch Keywords that match this search

German Keywords

There are no German Keywords that match this search

Place Mentioned

There are no Place Mentioned that match this search

Place of Narration
Narrator Gender

There are no Narrator Gender that match this search

close
6 datasets found
Danish Keywords: vende Place of Narration: København
Til 6. Havebrug og arter”. Der vokser en bbunst på marken, som hedder blåhat. Den sidder på en hnj stilk, og når man drejer denne om, så længe man kan. sa snurrer blomsten tilbage for at komme i sin forrige stilling, og da Bynger man: Volle, Volle, vend dig om og se en fugl. der flyver, F. L Or., S. Høgsbro.
Man tager en blåhat på marken, og drejer stiikon om, så længe man kan, så snurrer blomsten tilbage for at komme i sin forrige stilling. Da synger man: “Wolle, Wolle, vend dig om og se en fovl, der flyver”. S. Høgsbro, F. L. Gr.
da.etk.JAT_01_0_00212
Pigerne synger følgende salmer efter deres forskjellige aldere: 17 år: "Fra Himmelen højt komme vi nu her." 19 - "Af højheden oprunden er." 21 - "Min tid og stund er nu for hånd." 23 - "Hjærtelig mig nu længes." 25 - "Herre, hvor længe glemmer du mig." 27 - "Vreden din afvend." 29 - "Bort, venlen, af mit sind og øje." 31 - "Fra verden haver jeg vendt min...
da.etk.JAH_03_0_00376
Man hinder et lille Barn en Føltand om Halsen, når det skal hare Tænder. Bliver denne hængende, vil Barnet leve; og omvendt, det doer, når den falder af. H. V. Rasmussen, København.
da.etk.DSnr_04_0_01162
I Hove ved Lemvig boede en gammel kone, der hed Ellm Biedkjær, og var ret en pulverheks. Hun havde en dreng ved sig. der efterhånden fik nogle af hendes kunster lært. Så var det en gang hun flyttede og vilde da gjærue have sin gode ovn med sig, at hun sagde til drengen: »Tag uu et ris, dreng, for jeg lægger et tøjr på ovnen og trækker med den, så skal du...
da.etk.DS_07_0_00677
Når Tylands fiskere i strængt vejr vender hjem fra havet, skal først rorgjæugeren og derefter de ovrige bådsfolk udråbe: «Tøger, Tøger!* i det farlige ojeblik, da fartojet vendes, for at søen kan løfte det over den inderste revle. H. V. R.
da.etk.DS_02_G_00244
0